Eefje

Mijn leven is een ontdekkingstocht, ik heb verschillende studies gedaan en op verschillende plekken gewoond, waaronder 9 jaar in Zweden en daarvan 3 maanden in Australië.

Tijdens mijn omzwervingen kwam ik iedere keer uiteindelijk tot dezelfde conclusie; wat ik ook doe en waar ik ook heen ga, ik kom altijd mezelf tegen; mijn beste zelf en mijn slechtste zelf.

Ik zag hierdoor in dat het mijn uitdaging is om mijzelf te omarmen met al mijn aspecten, te landen in de situatie en op de plek waar ik nu ben en mijzelf te Zijn.

Dit werkt voor mij het beste door te schilderen, te tekenen en door de processen die ik daarin tegenkom te zien als oefeningen voor het dagelijkse leven.

Nu ben ik al van kinds af aan creatief bezig, maar sinds 2015 ben ik heel bewust voor mijzelf en vanuit mijn binnenwereld gaan creëren.

Daarnaast heb ik gemerkt dat ik als vanzelf, intuïtief, thema’s kies om te schilderen die te maken hebben met kracht, vrouwelijkheid, licht, liefde en zelfcompassie.

Ik heb gemerkt dat ik, door met deze thema’s bezig te zijn het versterk in mijzelf en ik anderen kan raken en inspireren.

Mijn missie is het verspreiden van de volgende boodschap:

Voel je één met de natuur
Thuis bij jezelf
In het licht van jouw kracht en intuïtie
Omarm je zachtheid
Je mag er Zijn
Voel je welkom

Ik kan me voorstellen dat je nog nieuwsgierig bent naar wat meer concrete informatie, daarom toch een lijstje met een paar opleidingen en cursussen die relevant zijn om een inzicht in mijn achtergrond te krijgen:

  • Biologie aan de Wageningen Universiteit (Een half jaar volgehouden.
    Ik was zeer geïnteresseerd in de natuur, maar niet vanuit een wetenschappelijk standpunt kwam ik achter…)
  • Diermanagement aan het Van Hall Instituut (Afgerond; het creatief folders en educatief materiaal maken sprak me het meeste aan)
  • Verschillende onderwijskundige cursussen bij de NOB (Nederlands Onderwijs Buitenland) om Nederlandse Taal en Cultuur les te kunnen geven aan kinderen van Nederlandse ouders in Zweden.
  • Kinderyoga-docenten opleiding in Uppsala, Zweden
  • Kunstzinnig Dynamisch Coaching (3 jaar) aan de Kleine Tiki in Assen
  • Verschillende online cursussen om mijn kunstenaarschap te ontwikkelen, o.a. ‘Lifebook’ van Tamara Laport en ‘Spirit Wings, an angel painting ecourse’ van Kelly Rae Roberts

Wat betreft mijn kunstenaarschap ben ik een autodidact. Ik doe cursussen wanneer ik merk dat ik iets specifieks wil bijleren en verder ben ik heel veel zelf aan het oefenen, spelen en experimenteren.

Ik kijk veel naar andere kunstenaars ter inspiratie en geef daar vervolgens mijn eigen draai aan vanuit mijn eigen binnenwereld en met mijn eigen stijl. Een stijl die zich voortdurend blijft ontwikkelen.

Via mijn schilderingen en mijn blog kun je deze ontwikkelingen en de verhalen achter mijn schilderijen volgen.

Hartegroet, Eefje

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑